Mennyire kell törődnünk a pénzügyeinkkel?
Mennyire kell törődnünk a pénzügyeinkkel?

Sokan hajlamosak elkomolytalankodni a helyzetet, ha a pénzügyek kerülnek a beszédtéma középpontjába. Nehéz megtalálni az egyensúly, amikor az anyagiakkal való törődésről van szó, hiszen ha állandóan ezen agyal valaki, akkor könnyen és gyorsan, akár tartósan is stresszes állapotba fog kerülni. A gondolatvilágunk nem foroghat mindig csak ezen, kár aggódni miatta folytonosan, az nem egészséges állapot. A másik véglet az „éljünk a mának” hozzáállás, ami ...

Kapcsolj alacsonyabb sebességbe!
Kapcsolj alacsonyabb sebességbe!

Sokan túlvállalják magukat, már ami az anyagi helyzetüket illeti. Hosszútávon ez nehezen fenntartható állapot. Ráadásul ennek a felismerése, és méginkább a dolgokon való változtatás az igazán kemény része a kialakult helyzet kezelésének. Jó hír, hogy az adott szituáción mindig van lehetőség változtatni a szemléletmódunk fejlesztésével.

Biztosan veled is előfordult már, hogy azon kaptad magad, az adott időszakban jóval többet költöttél mint amit ...

5 jel, hogy azonnali pénzügyi segítségre van szükséged
5 jel, hogy azonnali pénzügyi segítségre van szükséged

Az iskola nagyon sok mindenre felkészít, de a pénzügyekkel kapcsolatban az oktatási rendszerben hatalmas hiányosságok vannak. Ha a családban vagy szűk környezetedben nem tudsz ide kapcsolódó releváns ismereteket szerezni, akkor financiális analfabétaként fogsz kilépni az életbe. Természetesen nem leszel örökre belebetonozva ebbe az állapotba, hiszen ha fejleszted a tudásod, akkor az anyagi helyzeteden is jelentősen tudsz javítani.

Ez az írás azért készült, hogy ...

Mire elég 100 millió forint?
Mire elég 100 millió forint?

Bár első hangzásra mesés vagyonnak hangzik, azonban ha nem tudunk jól sáfárkodni vele, akkor hamar végessé válhat. Az igazán gazdagok körébe való belépéshez ez jelentéktelen összeg, viszont az átlagember szintjén 100 millió forint okosan beosztva sok mindenre elegendő lehet. Bölcs esetben a „nem szűkölködünk semmiben” mentalitás szerint érdemes gazdálkodni vele.

A Facebook csoport ban a következő kérdést tettem fel: „ Ha hirtelen hozzájutnál 100 ...

A pénzügyi bukósisak
A pénzügyi bukósisak

Biztosan előfordult már veled is, hogy úgy érezted, teljes biztonsággal csinálhatsz egy tevékenységet. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a dolgok időnként csak látszólag veszélytelenek, és valójában csupán a fejünkben egy hamisan generált képzet művei. Mindez igaz a pénzügyeidre is, tehát nem árt résen lenni ezen a területen is.

Évekkel ezelőtt olvastam egy hasznos írást arról, hogy a hamis biztonságérzet miként tudja romba dönteni a ...

Ezért nem vagy gazdag!
Ezért nem vagy gazdag!

Sokan keverik a valódi gazdagságot azzal a látszattal, amikor valaki jómódúnak akar tűnni. Az értelmetlen pénzszórás következtében ugyan körbevehetjük magunkat luxuscikkekkel (drága autó, ruhák, parfümük és egzotikus nyaralások, vagy éppen exkluzív lakókörnyezet), ami miatt a közelünkben lévő emberek azt fogják feltételezni hogy gazdagok vagyunk, valójában viszont pont ennek az ellenkezője fog bekövetkezni: ha ezeket a dolgokat nem a pénzügyi ...

Mitől leszel milliomos?
Mitől leszel milliomos?

Az anyagi jólét mindenki vágya, a milliomosok táborához tartozás pedig megalapozza a biztonságérzetünket. Egyszerűnek tűnik a képlet: célként jelöljük ki magunknak, hogy minél rövidebb idő alatt minél nagyobb pénztartalékot építsünk fel a gondtalanságunk érdekében. De ha ez ennyire magától értetődő, akkor a többség miért nem dolgozik érte nap mint nap?

Jól ismert történet, amikor Thomas J. Stanley, egyetemi kutató megbízást kapott egy nagybanktól, ...

Magyarország tényleg szegény ország?
Magyarország tényleg szegény ország?

Gyakorta előforduló élethelyzet, hogy egy beszélgetés témája arra terelődik, hogy nem élünk túl fényűző életet, hiszen a nyugati bérek magasabbak, jobb az életszínvonal, még a közmunkás is luxusautóval közlekedhet, és egyébként is itthon minden drága de ezzel szemben a jövedelmek borzasztó alacsonyak. Azon felül, hogy ez a viselkedés nem túl szerencsés mentalitásról árulkodik, vajon mennyi igazságtartalommal bír? Szegény népnek mondható a magyar?

A ...

Mennyire vagy tudatos a pénzügyeidben? - KVÍZ
Mennyire vagy tudatos a pénzügyeidben? - KVÍZ

Jellemző rád a pénzügyi tudatosság? Jól tudsz bánni a pénzzel? Esetleg magad is érzed, segítségre lenne szükséged, hogy fejleszteni tudd a pénzzel kapcsolatos ismereteidet, mentalitásodat? Töltsd ki ezt a pár perces tesztet, hogy kiderüljön!

A játék a „PLAY QUIZ” gombra kattintva indítható.

 

Kiértékelés:

A kérdések kevesebb mint 50%-át válaszoltad meg helyesen? Itt az ideje fejlődni!

A válaszaid 50-80% arányban voltak jók? Nem rossz, ...

Az 50-30-20-as szabály
Az 50-30-20-as szabály

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy bevételeik alapján ugyan első ránézésre volna miből félretenni, de a hónap végén ez mégsem szokott sikerülni. A pénzügyi tudatossággal ezen könnyen lehet változtatni: az 50-30-20-as szabály alkalmazásával eredményesek lehetünk. Nézzük meg, mi is ez a klasszikus pénzügyi költségvetési stratégia!

A szabály megalkotója Elizabeth Warren , melyet az All Your Worth: The Ultimate Lifetime Money Plan című könyvében ...

MoneyCoach

Tudatos.Pénzügyi.Tervezés

Kövess Facebook-on is!

Friss topikok

  • MoneyCoach: @Motorogre: Az impulzus vásárlásokról tervben van a posztolás. :) (2021.11.22. 22:20) Kapcsolj alacsonyabb sebességbe!
  • apro_marosan_petergabor: @Egy Hun Hunniából: Nos nem, autóvásárláskor sokáig ezt a filozófiát követtem, használt prémium k... (2021.11.19. 23:32) Mire elég 100 millió forint?
  • geegee: Vazzegh, ki ne találjuk már, hogy tulajdonképpen a bukósisak egy káros eszköz, vele több a baleset... (2021.10.28. 03:05) A pénzügyi bukósisak
  • Billy Hill: @werinter: Havi 70 ezerből vidéken pl. kijöhet a kaja; napi menü 1.500 forint, az egy hónapban 45e... (2021.09.28. 10:31) Az 50-30-20-as szabály
  • Billy Hill: @Muzsikok közt: "Ha jol emlekszem 30 eve is alulfizetett szakma volt" [a pedagógusi]. Pont ezt ak... (2021.09.28. 10:31) Magyarország tényleg szegény ország?

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása